Kas paljud eestimaalased arvavad, et erakondades tuleb Tõde tühistada?

Soovitan kuulata Ameerika Hääl   saadet- Mike Calamus vastab vaatajate küsimustele.
Suur kummardus kõigile, kes esitasid küsimusi ja kindlasti Mike Calamusele endale, sest aegade hämarusest alates on Tõde üksi ja alasti. Vale ehib ennast rahvalt varastatud õigluse ja õigusega. Näiteks Eestis on paljudel juhtudel Tõde 75 aastat vangis, vabandust, salastatud, aga võib olla salajasel missioonil.
Võtame siis matemaatika ma eelduse, väite ja tõestusega appi.
1.       Eeldus. Ajalool on huvitav omadus. Ta kipub teatud aja tagant korduma. Enamus targad ja  Tõde austavad inimesed on elanud rasket elu. Tänapäevases sõnastuses on nad Tühistatud. Küsime endalt. Kas rasket ja õiglast elu elanud inimesed on vabad või orjad?  Meenub , antiikkreeka õpetane-Diogenes, kes elas tünnis, kelle mereröövlid vangistasid teel Aigina saarele ja müüsid ta Kreetal, Xeniadesele. Orjaturul küsiti ta ametioskuste kohta, mille peale ta vastas, et tema teab ainult ühte ametit, mis on inimeste valitsemine ja tema sooviks isandat, kes vajab valitsejat (Lauses peitub sõnamäng, valitsemine ja väärtuste õpetus olid vanakreeka keeles samased). Xeniades ostiski Diogenese oma kahe poja juhendajaks.
 https://greatestgreeks.wordpress.com/2017/06/02/diogenes-of-sinope/
2. Väide. Eeldus tundub olevat täitsa õige. Mõelge, kui kõik oleksid targad, siis ju lolle ei oleks, keda saaks petta. Siis oleks ju ammu ülihelge elu, mis lõppeks ülisuure laiskuse ja haiguste ning lamatistega. Aga tänapäevane elu-olu koos euroopalike väärtustega, meenutab küll ülirasket deliiriumi. Ajaloost peaks meenuma Suur-Rooma riik, mis läks hingusele just joomise ja võõrvägede usaldamisega. Kui nüüd lähemal ajal Euroopa/Eesti amenikud ei soovi oma „purjutamist“ katkestada, saame aktiivsete erakondade ja nende ülejooksikute amokijooksu näha. Samuti on  võimalik siin Eestimaal suurem „baarikaklus“ või kiire sõjategevuse läbiviimine. Baarikakluse või sõja alustamiseks on vaja vastast solvata, alandada. Mõelge, kas on väga suur vahe kollektiviseerimisel ja erastamisel. Kollektiviseerimisel erastati omanikelt vara ja erastamisel erastati jällegi tagasi  mingi RIIGI  vara. Samas erastajad olid samade perekondade eripõlvkonnad.
  1. Tõestus.  Kindasti on varsti Euroopas näiteks Ungari kõrval veelgi riike, kes suudavad selle „purjutamise „ katkestada. Mõelge, mis olevat toimunud II maailmasõja alguse ajal. Stalin ei olevat uskunud kaks nädalat, et hea tuttav Saksamaalt (Saksamaa esindus oli 01.mail.1941.a. maiparaadil Moskvas. Sõda algas 22.juunil Nõukogude Venemaa vastu.) tuli talle kui sõbrale kallale. Ta unustas vanasõna, sõber saab reeta, aga vaenlane ei saa. Mõelge, kui „laulsime vabaks“, kui ruttu tehti valmis Erastamiseagentuur, kui ruttu tulid „kollased kaardid“, millega sai erastada. Naljamehed , ütlesid , et „kollane kaart“on ka jalgpallis hoiatusmärguandeks. „Kollaste kaaridega“ said kõik eestImaalsed koheselt hakata eraomanikeks, ostsid osakuid ja hiljem said nad „tünga“, sest enamuse osakute, aktsiate hulk oli väike ja need tühistati. Meenutage, kuidas käis ka 1 Eesti krooni eest riigivara erastamine, selleks muudeti külanõukogud –KOV-deks( kohalikud omavalitsused) . Alevikud muudeti linnadeks. Olin muide ka Lihula linnavalitsuse majandusnõunik. Kuna olen matemaatika ja füüsika fan, siis erastajad ei suutnud mulle peale erastmist omi ettevõtmisi ärapõhjendada. Kuna tollased äriplaanid olid , sellised nagu ühes heas Juku anekdoodis. Õpetaja kohtab Jukut, kellest on saanud ärimees Juhan. Õpetaja küsib, kuidas sul on nii hästi läinud, sul oli ju koolis matemaatika kehva, oli sul hindeks kaks. Juku vastas, ostan asja 10€  ja müün edasi 100€, siis mulle sellest 10% kasumist piisab. Siis linnavolikogu tegi hääletuse ja mind TÜHISTATI just rahva poolt valitud erastajate poolt. Arvate, et kahetsen. Ei sugugi, teate hinge -vaimu – eeterkeha tervena hoidmine on ülimalt tervislik. Vanasõnagi ütleb: Parem 100 sõpra, kui 100 ruupiat. Kui enamus nõuka riigivara oli erastatud ja samuti tekitatud inimeste korteritest väljatõstmisi(sundüürnikuid) ning suur hulk erakondi loodud, likvideeriti Erastamisagentuur. Küsite, kas ongi kõik. Ei ole. Võtame jällegi kasutusele loodusseaduse kus EM=E+m. massile on vajalik alati Energia.
  Kui vaatame meediat, siis on näha juba erakondade sees olevaid muutusi. Osa nimekaid poliitikud veerevad nagu rattad, erinevate kallaste suunas s.t. et igas erakonnas on olemas loodusseadusi ja oma rahvast armastavaid poliitikuid, kes panevad rumalad  poliitikud  veerema ühest erakonnast teise.
Järeldus: Kõik tühistatud ei ole veel  tühistatud. Läheme korraks veel Diogenese juurde. Ta otsis sageli Ateenas päise päeva ajal  õlilamp käes, ausat inimest. Ma arvan, et praegusel ajal võin vabalt arvata, et meil päriseestimaalastel on tekkinud oma „Diogenes“. Mike Calamus  otsib EKRE-st ausaid päriseestimaalasi,  vastasel korral siia saabunud „mitte päris eestimaalased“ annavad kohalikele „jalaga tagumikku“ ning valivad oma põhikirja järgi Riigikogu. Väga loodan, et ka teistes  erakondades peidus olevad päriseestimaalased ärkavad samuti ja hakkavad koonduma ja loovad koostöö-ühisosa, sest vajame uut Ärkamisaega. Arvan, et see võib olla viimane.
Aga kui tahetakse siin sõda, siis selle saame kah. Nooruses sai vaadatud väga head Taani ,1966 aasta filmi „Naabrid“, sest filmi lõpus kõlab ainult üks  küsimus „Miks?“
https://my.mail.ru/gmail.com/dzuba1226/video/55/36652.html
 Pealkirjas olevale küsimusele on vastus lihtne.    Paljud eestimaalased ei soovi Tõde tegelikult tühistada. Mis siis teha? Kuna enamus maailmarahavastest usub oma riiki, siis tuleb leida siin riigi „ühisosa“ ja moodustada „perekond“. Selleks tuleb uuesti taastada „Erastamiseagentuur“ ning kõik erakonnad erastada, vastavalt e-häälte hulgale ja anda nad pärisomanikele tagasi. Pärisomanikud võib olla ei olegi Eestimaal. Pärisomanikud teevad siis „ühiskassa“ . Rahvasuu räägib, et maailmas on kõik ostetav ja müüdav, siis saaks ju pärisomanikelt „ühiskassast“ siia Eestisse kasseerida maamaksu, millega saaks üleval hoida ja majandada  kohaliku elu, koole, lasteaedu jne. Selle maksu peal saaksid ka riigiametkonnad töötada. Pärisomanikud vaatavad siis kriitilise pilguga  üle ametnike hulga, saada rahalist kokkuhoidu.
Aga võime ju ise omal maal olla  pärisomanikud.  Või kuidas? Kui me nüüd ise omavahel tühistame üksteist, siis varsti siin uusmaasaajad  vaatavad imelikult, et milleks need kohalikud  eestimaalased , seda eesti keele kõnelemist nõuavad. Lihtsam, on see kohalik rahvas ja -keel prügikasti heita, nagu tehit indiaanlastega. Selle tõestuseks vaadake väga õpetlik Prantsuse komeediafilmi aastast 2017,“Hullud naabrid“ .
https://filmix.biz/play/118699
Peame ikkagi toetuma oma Mõistusele ja Tarkusele.  Ühiselt  peame  kindasti eirama e-valimisi ning valima ainult paberil.  Sellega tõestame iseendalegi, et oleme veel elus. See on kodaniku esimene väärikas tegu.
  • Andres Saukas

    Related Posts

    Kui suur osa eestimaalasi teab, kelle huvides on toimumas ühiskonna lõhestamine?

    Soovitan vaadata ja kuulata Weebiraadio „Lihtsalt&Keerutamata 44 saadet- Kelle huvides on ühiskonna lõhestamine. Suur kummardus kõigile, kes tõid arutamiseks välja olulised märksõnad nagu: absurditeater, väärtuste konflikt, kas meid juhivad lollid või…

    Loe edasi
    Kui suur osa eestimaalasi arvab, et me veel ei ole 15 minuti linnas?

    Soovitan vaadata ja kuulata Weebiraadio „Lihtsalt&Keerutamata 43 saadet- 15 minuti linnad. Suur kummardus kõigile, kes tõid arutamiseks välja olulised märksõnad nagu: roheline poliitika, linnas on kõik käe-jala juures, autosid ei ole…

    Loe edasi

    Lisa kommentaar

    Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Vali siit!

    Kui suur osa eestimaalasi teab, kelle huvides on toimumas ühiskonna lõhestamine?

    Kui suur osa eestimaalasi teab, kelle huvides on toimumas ühiskonna lõhestamine?

    Kunglarahva hääl (17)

    • By heiki
    • mai 10, 2024
    • 9 views

    Európa-nap 2024-ben – látszólag csalódás napja, valójában pedig a reményé

    Európa-nap 2024-ben – látszólag csalódás napja, valójában pedig a reményé

    Fosforiidi ja kaasnevate ressurside uuringu 2.etapp-tehnoloogilise proovi kogumine

    • By heiki
    • mai 8, 2024
    • 6 views

    Fosforiidi ja kaasnevate ressurside uuringu 2.etapp-tehnoloogilise proovi kogumine 3.osa

    • By heiki
    • mai 8, 2024
    • 2 views

    Dr. Andrew Moulden (Intervjuu): Mida teile kunagi vaksiinide kohta ei öeldud (google tõlge!)!

    • By heiki
    • mai 8, 2024
    • 15 views